2011. dec 15.

A cenzúra vasökle lecsap

írta: Mach Péter
A cenzúra vasökle lecsap

Pesterzsébet egyetlen képviselője lettem, aki Karácsony közeledtével újévi üzenetét és helyzetértékelését nem oszthatja meg a pesterzsébetiekkel.

Fürkésző szemű főszerkesztő-asszonyságunk ugyanis elolvasva rövidke írásom úgy döntött az bizony nem jelenhet meg.

Eb ura fakó, újságírói etika nem császára, Julius Athina újságjában a „parlagfű-koalíció” és a 2012-es költségvetés bukása egy írásban nem jelenhet meg.

Lelke rajta, a felelősség pedig az őt megbízókon.

Második évemet gyűröm a testületben és meggyőződésem a Pesterzsébet Újságban történő változások, az hogy volt olyan lapszám melyben 8-9 kép is szerepelt a nemrég leköszönő Földesi Gyula alpolgármesterről nem a városvezetés megrendelésén múlik.

Az ilyen és hasonló eseteknek a narancsuralmi szervilizmus, a kontraszelekció, szakértelem hiánya, a frusztráción és irigységen alapuló döntések sorozata az oka.

A vazallusok megpróbálják hűbéruruk kívánságait kitalálni és túlteljesíteni.

Amit a pesterzsébeti nyomdafesték nem bírt el:

A 2012-es büdzsé már az elfogadása előtt megbukott.  Azonnali és gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra, így például a háromkulcsos szja-rendszer bevezetésére van szükség. Ám a kormány várhatóan a fűnyíróelvű megszorítást választja a költségvetés újratervezésekor. Pesterzsébetre is nehéz év vár: a várost irányító parlagfű-koalíció folytatja a kerületi intézményrendszer lebontását. A kerület 2012-es költségvetése súlyos megszorításokkal és a fejlesztések teljes leállításával járhat. Hiszem, hogy van alternatívája a megszorításokra építő, kapkodó városgazdálkodásnak. A kerület négyéves programjába bekerült a zöld fordulat koncepciója, csak meg kell valósítanunk. Én ezen fogok dolgozni jövőre is, benyújtjuk javaslatainkat, és bízunk az együttműködés erejében, mert tudjuk: lehet más Pesterzsébet is!

"Agyamban kopasz cenzor ül
Minden szavamra ezer fül
Valaki helyettem gondolkodik
Valaki helyettem távozik

Nem nyerhetek, nem veszthetek
Ha nem leszek, hát nem leszek
Szabadíts meg a gonosztól!
Szabadíts meg a gonosztól!

Bevettünk minden dumát
Viseljük a dögcédulát
Szavainkat elcseréltük
Morzsáinkat feléltük"

Szólj hozzá

fidesz cenzúra pesterzsébet lehet más a politika xx. kerület mach péter julius athina