2012. már 13.

Lehet más a sporttámogatás Pesterzsébeten!

írta: Mach Péter
Lehet más a sporttámogatás Pesterzsébeten!

1021-pesterzsebeti-jegcsarnok-1.jpgA februári testületi ülésen a képviselőtestület úgy döntött szponzorálási szerződést köt 21.074.000,-Ft + Áfa értékben az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Körrel (ESMTK) és felhatalmazta a polgármestert a szerződés aláírására és felkérte a szükséges intézkedések megtételére.

Az ülésen JOBBIK-os képviselőtársam bemutatott a képviselő-testületnek egy videó-anyagot arról, hogy a sportolók milyen körülmények között folytatják tevékenységüket és érik el ezeket az eredményeket. Az Attila utcai iskola bérléséért évek óta havonta 100-110 E Ft összeget fizetnek az önkormányzatnak, ugyanakkor az önkormányzat mintegy 25 M Ft összeggel támogatja az ESMTK-t, azon belül a Fradi jégkorongozóit. Az erzsébeti iskolákért, gyerekekért és egyesületekért emelt szót. A problémája az, hogy ezekből az összegekből a Fradinak is megy „x” összeg, ami egy burkolt támogatás. Míg más erzsébeti egyesületeknél méltatlan körülmények között edzenek és nevelik a gyerekeket.

 A Fradi támogatásával, egy évvel ezelőtt már foglalkoztam és akkor is jeleztem testületi ülésen, hogy a kerületi lakosok nem értenek vele egyet. A februári ülésen kértem a hivatal és Földesi Gyula sporttanácsnok segítségét a sportkoncepció felfrissítéséhez. Kértem vegyük napirendre ezt a kérdést, hogy egyáltalán milyen elképzeléseink vannak a tömegsportról a 2012 évi szűkös anyagi helyzetben? Vannak kiemelt és patinás egyesületek, de meg kell vizsgálnunk, hogy más egyesületek támogatására és működtetésére milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

 PerzsPhoto_csónakosl-1944_02.jpgKérésünket akceptálta a városvezetés és az alábbi választ kaptuk írásban:

Tárgy:  Sportegyesületek nyilvántartása.

Tisztelt Képviselő Úr!

A 2012. február 23-ai Képviselő-testületi ülésen a kerületi sport helyzetével kapcsolatban feltett kérdésére az alábbiakról tájékoztatom:

Az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály 2012. évi munkatervében augusztus hónapra szerepel a Sportkoncepció felülvizsgálata. A Képviselő-testületi előterjesztés szeptemberre várhatóan elkészül.

Annak érdekében, hogy a kerületben működő, illetve kerületi székhellyel rendelkező sportegyesületekkel fel tudjuk venni a kapcsolatot, az alábbi felhívást tesszük közzé a Pesterzsébet című újság következő számában:

 TISZTELT EGYESÜLETI VEZETŐK !

 Tájékoztatom Önöket, hogy Pesterzsébet Sportkoncepciójának felülvizsgálata 2012-ben esedékes. Az anyag előkészítéséhez szükséges, hogy pontos nyilvántartásunk legyen a kerületben működő sportegyesületekről. Egyesületi címlistánk van de sajnos már több mint 10 éves, nem naprakész adatokat tartalmaz.

Kérjük és várjuk jelentkezésüket, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztályon a  kerület sportreferensénél, Varga Sándor úrnál személyesen vagy telefonon. (Budapest, XX. Kossuth Lajos tér 1.  I. emelet 71. szoba.. Telefon:  289  25 56.)

Együttműködésüket köszönöm!

Körmendyné Kökény Eszter, az Oktatási, Kulturális és Sport Osztály  vezetője

Kérem, hogy javaslataival segítse az illetékes osztály munkáját, a Sportkoncepció felülvizsgálatának elkészítését.

Szabados Ákos 

Az utóbbi hetekben többen kerestek meg és jelezték, hogy nem értik a kerületben miért szavazom néha együtt a JOBBIK-os képviselővel, véleményük szerint a kerület érdekében sem szabad együttműködni még helyi szinten sem antidemokratikus pártok képviselőivel.

Röviden: miért nem zárom karanténba egymagam a JOBBIK-ot?

Másfél évvel ezelőtt azt ígértem ügyek mentén fogok politizálni és a kerület érdekei fontosabbak pártérdekeknél.

Eddig és ezentúl is elhatárolódom akkor, ha valaki a cigánybűnözés hívó szóval kíván szavazatokat szerezni és valós társadalmi problémákra hamis sztereotip válaszokat adva próbál hatalomra törni.

De eddig és ezentúl is minden olyan kezdeményezést támogatok, amely a kerület valós gondjaira, problémáira jó és hatékony megoldásokat nyújt.

Szólj hozzá

sport testületi ülés xx. kerület földesi gyula JOBBIK ESMTK Mach Péter