2012. jún 21.

Újra kinyit az uszoda

írta: Mach Péter
Újra kinyit az uszoda

Néhány hetes kényszerpihenő és az ígérettel ellentétben egy hetes csúszással ugyan, de ünnepélyes keretek között végre újra kinyitott az uszoda.

uszoda 1.jpguszoda 3.jpgAz üzemeltető-váltás 2012-ben jelentős többletkiadást jelent Pesterzsébet Önkormányzatának ugyanis az átadás utáni átalakítások, felújítások és az előző üzemeltetőtől átvett, megvásárolt eszközök több tízmilliós tételnek bizonyultak. Ez ebben a nehéz gazdasági helyzetben elsőre rossz döntésnek tűnik, de Dr. Vas Imre alpolgármester bízik azonban benne, hogy az idei többletkiadások hosszú távon megtérülnek hiszen az ESMTK-val kötött üzemeltetési szerződésben foglaltak szerint éves szinten jövőre  45 millió Forintot spórolhat a kerület.

uszoda 2.jpgAz elszámolást és a tisztánlátást azonban nehezíti hogy az egyesület és a kerület egyéb szponzori és támogatási szerződést is kötött egymással, illetve a Mediterrán-lakópark mellé tervezett stadion is közös beruházás lesz ha az égiek is úgy akarják (és ha a csendes és nyugodt lakóparkban élők ezt megengedik).

Nyár végén, ősz elején az uszoda üzemeltetéssel és átalakítással kapcsolatos kiadások és az ESMTK - önkormányzat szerződéses kapcsolatából eredő elszámolások áttekintése mellett az ESMTK gazdálkodásával kapcsolatban közérdekű adatigénylést is benyújtok hogy pontos képet kaphassunk sportintézményeink gazdálkodásáról. Az idén 105 éves ESMTK ugyanis a kerület meghatározó sportklubja, amely méltán vált a kerület egyik legnépszerűbb egyesületévé, az hogy a továbbiakban is átlátható maradjon a gazdálkodása közös érdekünk.

S egy felvetés a végére. Tavaly egy nagyobb kampányt indítottunk a kerületben a közösségi tervezés meghonosításával kapcsolatban. A közösségi tervezés a képen láthatóhoz hasonló problémákra nyújt egyszerű megoldást. Az ugyanis, hogy egy háromszög alakú üres telket az itt élők megkerüljenek és derékszögben a járdán kerüljenek ellentmond a józan észnek. Rajzasztal mellett előállítható, de az itt élők azonnal jelezték volna, hogy a gyalog utat érdemes keresztbe is kialakítani, most meg a pázsit bánja.uszodai közösségi tervezés.jpg

Szólj hozzá

uszoda tervezés közösségi Pesterzsébet