2012. júl 05.

Vegyen Ön is részt a kerület védelmét biztosító rendelet megalkotásában a Facebookon!

írta: Mach Péter
Vegyen Ön is részt a kerület védelmét biztosító rendelet megalkotásában a Facebookon!

Pesterzsébet képviselőtestülete rendeletet alkot a kirívóan közösségellenes magatartásokról. Az előterjesztés a felelős ebtartással, a közterületek használatával és rendjével, a zöldterületek megóvásával, továbbá Pesterzsébet Önkormányzat jelképeinek és elnevezésének használatával kapcsolatos magatartásokat tartalmazza. Ön szerint milyen tevékenységeket soroljon a képviselő-testület ide?

 

Izland a gazdásgi válság hatásának köszönhetően számos "unortodox" eszközt bevetett a részvételi demokrácia erősítéséhez. Ilyen világszerte híres kezdeményezése volt az új alkotmányuk Facebookon történő "megalkotása". Számos féligazságokon alapuló legenda kering a velünk ellentétben sikeres IMF tárgyalásokat záró országgal kapcsolatban, ez azonban valóban igaz.

Izland mára úgy tűnik nagyobb sikerrel vette az elmúlt évek akadályait, sikerének titka erőforrásainak védelme - a társadalommal széles körben egyeztetett szerkezeti átalakítás és megszorítás -, bankrendszerének átalakítása mellett a részvételi demokrácia kiszélesítése volt.

Kövessük a példájukat!

Alkossunk együtt rendeletet a Facebookon!

Az előterjesztés eredeti szövege innen letölthető:

http://pesterzsebet.hu/index.php?node=static&id=7033

 

 

Szólj hozzá

rendelet részvételi demokrácia testületi ülés közösségi tervezés