2012. okt 08.

Szolidaritás a pesterzsébeti rasszista támadás áldozatával

írta: Mach Péter
Szolidaritás a pesterzsébeti rasszista támadás áldozatával

Bejegyzés alcíme...

Sajnos péntek délután Pesterzsébet polgárainak, a Gubacsi lakótelep nyugodt és békés lokálpatrióta közösségének önbecsülését támadták meg.

Mélységesen elítélem az esetet, és határozottan tiltakozom az ellen, hogy egy társadalomban bárkit megbélyegezzenek származása, etnikai, vallási vagy egyéb hovatartozása miatt. Pesterzsébeti önkormányzati képviselőként együttérzésemet és szolidaritásomat fejezem ki, és támogatásomról biztosítom a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét.

Ez az egyik legszörnyűbb tett, amit a társadalom tagjai elkövethetnek egymás ellen.

Közös felelősségünk, hogy áthatolhatatlan lelki és szellemi falat emeljünk minden hasonló rasszista, gyűlölködő cselekedet elé és a kerület valamennyi polgárát megvédjük az ilyen támadásoktól.

Ehhez azonban cselekednünk kell:

-         Ne engedjük tönkretenni az iskoláinkat, az óvodáinkat.

-         Védjük és erősítsük meg közösségeinket.

Ha harmonikusan élünk együtt szomszédjainkkal, figyelünk egymásra és a környezetünkre és együtt tesszük élhetőbbé a lakókörnyezetünket akkor Pesterzsébet lokálpatrióta polgárai gyorsan és hatékonyan képesek kiszűrni a rasszista deviánsokat.

A Lehet Más a Politika képviselőjeként meggyőződésem, Pesterzsébet csak akkor maradhat ugyanis Budapest élhető és szerethető városrésze, ha közössége befogadó és szolidáris egymás iránt.

Mach Péter

Pesterzsébet önkormányzati képviselője

Lehet Más a Politika

Szólj hozzá

zsidó rasszista szolidarítás LMP Téglagyár tér