2013. jún 16.

Zajvédelem a Hársfa játszótéren

írta: Mach Péter
Zajvédelem a Hársfa játszótéren

zaj 2.jpgAz elmúlt hetekben többen is panaszkodtak szóban és írásban (a facebookon illetve emailben), hogy a Hársfa játszótér (volt Máltai játszótér) sportpályának használata olyan zajterhelést okoz a szomszédos házakban, (kimondottan a János utca 51-53. alatti lakóépületben) amely megkeseríti az ott lakók életét.

Szerencsére ez esetben nyitott kapukat döngettek a helyi polgárok, a képviselőtestület májusban tárgyalta kérdést és javaslatomra úgy döntött hogy a hivatal által ajánlott zajvédő háló felhelyezésével orvosolja a problémát. A felhelyezett zajvédő háló nem engedi a labdát nekicsapódni a vasrácsnak, így csökken a környéken a zajszennyezés.

Ráadásul javaslatomra szeptemberben a testület újra napirendre veszi a kérdést, amikor a hivatal beszámolója alapján értékeljük, hogy valóban sikerült-e valódi megoldást találni a problémára.

zaj 3.png120/2013. (V. 09.) Ök. sz. határozat

A képviselő-testület

2./           felkéri a polgármestert, hogy a 2013. szeptember 12-ei képviselő-testületi ülésre készüljön beszámoló a Máltai játszótér zajproblémáinak megoldásáról.

 Felelős: Szabados Ákos polgármester

Határidő: a felmerülő költségek biztosítására: 2013. június 13.

Kérek, mindenkit hogy észrevételeit, panaszait jelezze felém szeptember elején, hogy amennyiben szükséges további lépéseket is tehessünk!

Mach Péter

Pesterzsébet környezetvédelmi tanácsnoka

zaj 1.jpg

Bár nem ilyen lesz a zajvédelem, ettől még reméhetőleg hatékonynak bizonyul.

Szólj hozzá

zaj zajvédelem Hársfa játszótér zajvédelem Máltai játszótér Hársfa játszótér