2010. sze 29.

Eső, útjavítás, buszmegálló. Hogy is van ez?

írta: Rita Örvényesi
Eső, útjavítás, buszmegálló. Hogy is van ez?

Ma érkezett elektronikus levélben a következő felvetés, gondoltam, közzéteszem:

"Mostanában többször is belekóstolhattunk az esős időbe. Ám a víz néhol nem csak felülről támad. Nem kell megijedni, nem árvíz, vagy belvízről van szó. Bosszankodni azért van ok, ha a Pesterzsébet felső buszmegállóban a Boráros tér, vagy a Határ út felé igyekszik (vagy épp várakozik) az ember. Igaz úgyan hogy van egy esőbeálló, de a buszmegállótól néhány méterre van egy mélyedés, ami ha megtelik vízzel, minden autó belegázol, és pont az eső elől menedéket keresőket találja el - szemből. Jobban megtervezni sem lehetett volna... A technikásabb utasok a pocsolya felé irányítják az ernyőt, a cselesebbek pedig a buszváró mögött keresnek fedezéket. Sokan inkább fenti vizet választva ernyő nélkül is távolabb mennek a pocsolyától és az esőbeállótól.
A buszmegállót egyébként tavaly újították fel, szemtanúja voltam nap mint nap. Vasbetonból készült sávszakasz várja a buszokat, de az építés nem sikerült túl jól. A pocsolya nagysága, repedések minősítik a hosszú és valószínűleg drága munkát.
Sajnos a jelenlegi képviselők és polgármesterek biztosanautóval járnak, és az efféle apró gondokkal ők soha nem is szembesülnek.
Ha jól tudom, az Önök képviselőjelöltjének nincs autója (és nem is szeretnének). Tudatosan a biciklit vagy a tömegközlekedést választják - vállalva az ezzel járó mindennapi megpróbáltatásokat. Tegyenek valamint a gyalogosokért, a tömegközlekedést választókért! Így lehet más a politika."

Szólj hozzá

budapest közlekedés eső tömegközlekedés pesterzsébet buszmegálló lehet más a politika lmp xx. kerület gyalogosközlekedés