2010. okt 19.

Egy bizottsági ülés jegyzőkönyvének margójára...

írta: Mach Péter
Egy bizottsági ülés jegyzőkönyvének margójára...

Ez is megvolt. Végigültem az első bizottsági ülést. 

Az október 14-i alakuló ülésen a testület az Informatikai és Média Bizottság tagjának választott meg, (no és környezetvédelmi tanácsnoknak és nagyon remélem, abban a szerepben valóban lehet tényleges munkát végezni) a bizottságnak három belsős (magyarul képviselő) tagja (2 fideszes és jómagam) és 2 külsős (nem képviselő) „szakértő” tagja van. Ezen kívül részt vett még az ülésen néhány egyéb szakértő, a Pesterzsébet Újság főszerkesztője, a informatikai és a szervezési osztály illetve a Pénzügyi és Adó osztály képviselői. Szóval sokan.

2 darab a költségvetés módosítását érintő előterjesztés és egy tájékoztató volt napirenden. Így 2010 végén az informatika bizottság ülésére egyedül én vittem laptopot, emiatt aztán én éreztem cikinek azt elővenni, a többiek még egy rongyos iphone-t sem voltak képesek előszedni, úgyhogy szépen nézegettünk mindent papíralapon, így megy ez nálunk.

Az első előterjesztés majdnem betűhíven:

a „Javaslat Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának a 2010. évi költségvetéséről szóló, 3/2010. (II. 17.) Ök. sz. rendelete módosítására” 12. sz. mellékletének (Céltartalékok és általános tartalék) 63. soráról (Informatikai Fejlesztési Program) 20 269 000,- Ft legyen átcsoportosítás más egyéb költségvetési sorra. 

Az Informatikai Fejlesztési Program 2010. évi eredeti költségvetési során eredetileg 35 500 000,- Ft lett elfogadva. Erről a sorról a 2010. júniusi költségvetési módosítás során, az Informatikai Bizottság döntését figyelembe véve át lett csoportosítva a fenti beszerzések szerinti költségvetési sorokra összesen 22 731 000,- Ft. 

Az Informatikai Fejlesztési Programban 2010. évre meghatározott projektek végrehajtása a fenti tájékoztatás szerinti állapotban vannak, azok végrehajtása már nem igényel átcsoportosítást. Teljesen új projekt elkezdésére már nincs lehetőség. A honlap projekt végrehajtására, amely fel lett függesztve, 5 000 000,- Ft tartalék meg lett hagyva az Informatikai Fejlesztési Program költségvetési soron. A fennmaradó összeg (7 289 000,- Ft) pénzmaradványként beépülne a következő évi költségvetésbe, ezért tartalmazza a javaslat azt, hogy ez az összeg, a választási kiadásokra legyen átcsoportosítva. 

És akkor magyarul:

Idén már ne induljon új informatikai beruházás (a költségvetési soron hiába van meg rá a fedezet), hanem ezt a 7.289.000 Ft-ot fizesse ki a hivatal a választási iroda alkalmazottai között jutalomként. 

A javaslat vitája során kiveséztük, hogy mennyi idő alatt folytatható le egy ilyen irányú közbeszerzés (a hivatal szerint három hónap a fideszes szakértő szerint egy hónap oszt jó napot :)), mekkora összegtől kell kiírni. Majd a fideszes elnök leszögezte nem támogatja az ilyen irányú átcsoportosítást, egyetértő bólogatás.

Sluszpoén: ezek után feltette az eredeti javaslatot szavazásra és rajtam kívül mégis mindenki megszavazta. 

Majd döntöttünk a 2011. évi pénzügyi kötelezettségvállalások közül azokról, amelyek a bizottság hatáskörét érintette (újság első számainak nyomdaköltsége…) ebben egyetértettünk. 

Majd a végén meghallgattunk egy tájékoztatót mindenféle konkrét infók nélkül. 

Szóval ennyi történt, nem több.

Szólj hozzá

média politika önkormányzat bizottság költségvetés pesterzsébet lehet más a politika mach péter