2012. jan 01.

Mission impossible

írta: Mach Péter
Mission impossible

Pesterzsébet országgyűlési képviselőjének nagy napja volt december 30. Két fontos jogszabály előkészítőjeként és beterjesztőjeként - annak a kormánypárti többség általi elfogadása után - kemény és fáradságos munkával töltött évet zárhatott.

Képviselőtársaival közösen beterjesztett törvény- és országgyűlési javaslatainak elfogadásával évzárás gyanánt korlátozták a vallásszabadságot, „betiltottak” több tucat egyházat és kiiktatták a parlamenti vitát a jogalkotás folyamatából.
 
Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő számára jókor jött a siker, kerületi közéleti szereplőnknek az utóbbi félévben inkább bukásokban, semmint sikerekben volt része. Mind a kormány, mind pedig a pesterzsébeti városvezetés rossz eredményeket ért el. A másfél éve „kétharmados” felhatalmazást kapó kormány visszaélt a bizalommal, képtelen volt a gazdasági válságot kezelni, alkalmatlannak bizonyult a kormányzásra és népszerűsége „gyurcsányi” mélységekbe zuhant.  A kerületi MSZP-FIDESZ parlagfű-koalíció pedig fokozatosan bontja le az elmúlt ciklusokban kiépített intézményrendszert, csökkenti a közszolgáltatásokat és hagyja cserben a legrászorultabbakat.  
 
Törvényhozásban végzett fáradhatatlan munkájának köszönhetően a hajléktalanproblémát börtönbüntetéssel megoldó javaslatai után azonban újra címoldalunkra került. A szinte lehetetlennek tűnő küldetése során 2011-ben egyszerre üzent hadat magyarországi hívők egy jelentős csoportjának, szegény sorsú hajléktalan honfitársainknak és a parlamentarizmusnak.
 
Az év végén kerületünk országgyűlési képviselője által benyújtott és elfogadott javaslatok:
 
A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásárólszóló törvényjavaslat.
(Lázár János, Demeter Zoltán, Berényi László, Gajda Róbert, Ékes Ilona, Dr. Vas Imre, Dr. Papcsák Ferenc, Kozma Péter, Dr. Budai Gyula, Dr. Szakács Imre, Dr. Horváth Zsolt, Dr. Gruber Attila, Dr. Mátrai Márta, Révész Máriusz, Dr. Cser-Palkovics András, Farkas Flórián, Csampa Zsolt, Bíró Márk, Csöbör Katalin, Dr. Bácskai János, Németh Zoltán, Dr. György István (Fidesz), Varga László,
Dr. Tarnai Richárd (KDNP) képviselők önálló indítványa.)
 

A Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994.
(IX. 30.) OGY határozat módosításáról
szóló országgyűlési határozati javaslat
(Lázár János, Dr. Horváth Zsolt (Veszprém), Dr. Gruber Attila, Dr. Budai Gyula, Dr. Turi-Kovács Béla, Kozma Péter, Dr. Varga István, Dr. Vas Imre, Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz) képviselők önálló indítványa.)

A lehetetlen küldetés azonban folytatódik: a kormánypártok elfogadták az új választójogi törvényt is.  Utolsó esélyt nyújtva maguknak arra, hogy választói felhatalmazás nélkül, hazánk érdekeit nemzeti oligarchák  kénye-kedvének kiszolgáltató önsorsrontó politikájukat folytathassák.
 
Január másodikán menjünk el tehát az Operaház elé és bizonyítsuk be Dr. Vas Imrének és képviselőtársainak: az út, amelyen 2011 decemberében elindultak valóban lehetetlen küldetés. Mutassuk meg, hogy a nemzet akaratát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Demokratikus intézményrendszereinket nem hagyjuk szétverni, az ország gazdaságát tönkretenni.
 
Elég volt az oligarchák hatalmából!
 
A Magyar Köztársaság nem bóvli, csak kormányának gazdaságpolitikája az.
Szólj hozzá

fidesz orbán viktor pesterzsébet xx. kerület vas imre