2012. nov 29.

Akar-e futball arénát a Mediterrán-lakópark mellé?

írta: Mach Péter
Akar-e futball arénát  a Mediterrán-lakópark mellé?

Magyarország miniszterelnökének nem a sziklamászás, hanem a foci a hobbija, így nem hegyet építenek egy zöldövezeti lakópark mellé a Duna-parti csónakházak közelébe, hanem futball stadiont.

Dr. Vas Imre alpolgármester javaslatára, a képviselő-testület többsége 27 millió Ft + ÁFA összegű kötelezettségvállalásról döntött egy új futball stadion építésének tervezési költségeire.

A stadion az alpolgármester elképzelései szerint közvetlenül a Mediterrán-lakópark mellé épülne a Zodony utcában.

sparta_arena.jpgA GŐZGÉP frakció tagjainak és Szabados Ákos polgármester szavazatainak köszönhetően megindulhatnak a tervezési munkálatok.

Meggyőződésem, hogy a lakópark és a kerület legfontosabb természeti értékének tartott Duna-part közelsége miatt rossz döntést hozott a képviselő-testület.

A lakóparkba költözőként arra sem számítottam, hogy FTC hokimeccsek és koncertek zajlanak a csendes és nyugodt lakóközösség közvetlen közelében, de egy focistadion építése felülmúlja az eddigi problémákat.

A lakópark mellé épült uszoda vendégei az alultervezett parkoló miatt már így is akadályozzák a lakópark forgalmát. Futballmeccsek idején azonban gyakorlatilag megközelíthetetlenné válik majd nem csak a lakópark, de a szomszédos Gubacsi lakótelep is.

Szabadtéri koncertek, majálisok, focimeccsek várnak tehát a csendes, Duna-parti zöldövezetbe költöző kisgyermekes szülőkre.

A testületi vitán elhangzottak szerint a beruházás legfontosabb indoka (a régi ESMTK stadion ingatlanjának értékesítése mellett) az hogy a kormány ma csak ezeket a sportberuházásokat támogatja.

Szólj hozzá

fidesz pesterzsébet lmp mach péter ESMTK Közgép Mediterrán lakópark futball stadion Vas Imre