2013. máj 05.

Színezzük át Pesterzsébet vasútállomását!

írta: Mach Péter
Színezzük át Pesterzsébet vasútállomását!

Az Átalakuló Duna-part kezdeményezése: "Színezzük át Pesterzsébet vasútállomását!"

Pesterzsébetnek kevés aluljárója van, vasútállomása pedig egyetlen egy. A kerület egyik legszebb épületét a gyönyörű lépcsőkkel már régen lebontották a helyén egy fémkonténer látja el a vasúti megálló feladatait. S bár a régi méltán népszerű vasútállomás újjáépítése nem időszerű, Pesterzsébet egyik fontos közösségi közlekedési pontjának valódi közösségi térré és szebbé, élhetőbbé alakítása fontos szempont kell maradjon.

A vasútállomás két oldalról is megközelíthető (a MÁV és a kerület legnagyobb dicsőségére akadály mentesítve sehonnan) egyrészt a Duna-part irányából egy rozoga lépcsősoron, kiépített gyalogátkelőhely nélkül és a felette található aluljárón át. Az aluljáró világítása, lépcsőinek rámpanélkülisége, büdös és balesetveszélyes padlózata és omladozó vakolata a kerület egyik legrendezetlenebb közterületé teszi a helyet.

A Civil Társaság az Átalakuló Duna-partért kezdeményezése az elhanyagolt, hulló vakolatú aluljáró természet közelivé színezése új arculatot adhat a vasútállomásnak.

Amennyiben egyetért a kezdeményezésükkel, kérjük, támogassa és írja alá a petíciójukat a fenti linken!

Bővebben pedig  itt olvashat a kezdeményezésről: http://atalakulodunapart.blog.hu/2013/05/04/szinezzuk_at_pesterzsebet_vasutallomasat

 

 

Szólj hozzá

vasútállomás Színes város Átalakuló Duna-part