2010. sze 10.

Meghívó

írta: Rita Örvényesi
Meghívó

 

A Lehet Más a Politika (LMP) szeretettel meghívja Támogatói Szalonjára. A Támogató Szalon abból a célból jött létre, hogy egyfelől az LMP megismertesse elképzeléseit, egyes szakpolitikai javaslatait a gazdasági-szellemi élet szereplőivel, másfelől lehetőség nyíljon az érdeklődők részéről véleményük kifejtésére, kérdéseik feltevésére, és támogatások felajánlására az elképzelések megvalósításához.

A meghívott vendégek az LMP vezető politikusaival találkozhatnak, és közvetlenül tőlük értesülhetnek a párt helyzetéről és jövőbeli elképzeléseiről.

A Szalon egyik fő témája az aktuális választás illetve a kampány- és pártfinanszírozás. A témaválasztást az indokolja, hogy Magyarországon a pártfinanszírozás a korrupció melegágya, ami az üzleti élet számos szereplőjét érinti hátrányosan. A választás szimbolikus is, mivel az LMP ezzel is ki akarja fejezni a tiszta közélet iránti elkötelezettségét, bizonyítani kívánja egy  tiszta és törvényes pártfinanszírozás megvalósíthatóságát, és meg akarja mutatni, hogy a párt támogatására adott összegek jó kézbe kerültek. A Szalonon a következő rövid vitaindító előadásokat hallhatják:

  • Hogyan válhat az LMP kormányképes váltópárttá a következő 4 évben?
    Előadó: Schiffer András, az LMP Választmányának tagja, az LMP parlamenti frakciójának vezetője
  • Mitől lesz élhetőbb Budapest, avagy a választások tétje a fővárosban?
    Előadó: Jávor Benedek főpolgármester-jelölt, parlamenti képviselő a Fenntartható Fejlődés Bizottság Elnöke
  • Hogyan nyerheti meg Jávor a főpolgármester választást?
    Előadó: Karácsony Gergely parlamenti frakcióvezető-helyettes, országos kampányfőnök

Moderátor: Pinczés Bálint az LMP Országos Választmányának tagja

A Szalon az LMP budapesti irodájának dísztermében lesz megtartva biogazdaságokból származó harapnivaló és hazai borok társaságában. Az előadás után lehetőség nyílik egymással és a párt prominenseivel történő kötetlen beszélgetésre is. Megjelenés a baráti beszélgetésekhez alkalmas öltözetben.

A beszélgetés időpontja: 2010. szeptember 16. csütörtök, 18 óra

A beszélgetés helyszíne: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilnszky út 37. I. emelet

Részvételi szándékát kérjük Béres Andrásnál jelezze a  beres.andras@lehetmas.hu címen, vagy a  0630-2116111 telefonszámon.

Szólj hozzá

kampány politika választás polgármester párt finanszírozás lmp