2010. sze 13.

Gondoskodó Pesterzsébet

írta: Mach Péter
Gondoskodó Pesterzsébet

A programunk második eleme a kerületben élők egészségben eltöltött éveinek számának növelése, a betegségek megelőzése, az egészséges környezet biztosítása.
 
Meg kell nyitni a Duna-partot minden kerületi lakos részére, elzárt csónakházak, lezárt partszakaszok helyett folytatni kell a folyóparti pihenőövezet kialakítását. Együttműködünk ez ügyben Soroksárral és Ferencvárossal, mert közöseik az érdekeink: egészséges környezet, élhető Dél-Pest. A lég- és zajszennyezés ellen is védekezni kell: forgalomcsillapítással, s ahol szükséges:zajvédő falakkal.
 
Igazságtalan, hogy egy budai lakos kedvezőbb körülmények között jut orvosi ellátáshoz, mint egy dél-pesti, újítsuk fel a kerületi szakorvosi rendelőt!
 
A mai világban nem könnyű egyszerre anyának és dolgozó nőnek lenni. Növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát, nyitva tartásukat pedig a munkahelyi időbeosztáshoz kell igazítani. A családi napközik kialakítása hatékony, a helyi közösség erőforrásait felhasználó megoldás, amely gyors megoldást jelent az óvodai helyhiányra.
 
A közhivatalokban, köztereken, akadálymentesen lehessen közlekedni, legyen megközelíthető a városközpont felöl is kerekesszékkel a vasútállomás, kényelmesen használhassuk babakocsikkal is az aluljárókat, buszokat és villamosokat.
 
 
Szólj hozzá

politika bkv program önkormányzat pesterzsébet kerekesszék bölcsőde duna part lehet más a politika lmp xx. kerület