2011. feb 21.

Hordót a szónoknak!

írta: Mach Péter
Hordót a szónoknak!

 A Lehet Más a Politika az önkormányzati választásokon azt ígérte, ha bejut Pesterzsébet képviselőtestületébe olyan folyamatokat indít el, amely erősíti a részvételi demokráciát.

 
Mi betartjuk, amit ígértünk:
 
A Lehet Más a Politika „Napirend előtt a részvételi demokráciáért” program keretében minden érdeklődőt szeretettel vár a Pesterzsébeten a Kosutiban a városháza előtt

2011. február 24-én, csütörtökön  1330-kor.

 
A havonta, a testületi ülések kezdete előtt megszervezésre kerülő program keretében kerületi képviselők, civilszervezetek tagjai és aktivistái és a kerületben élő polgárok mondják el problémáikat, véleményüket és ötleteiket.
A pesterzsébeti” Speaker’s Corner” a Kosutiban (a sétáló utcában) a Városháza előtt lesz kialakítva. Ötletadóként és szervezőként ezúton fejezem ki köszönetemet Fekete László és Pálfi László fideszes képviselőknek, akik - a kerületi szmsz módosításukkal, amely megszüntette a képviselői napirend előtt felszólalást és a képviselők interpellációs lehetőségeit is korlátozta- közvetve akaratlanul is e mozgalmat elindították.
Szeretnénk egy fél órára hangulatos Hyde Parkká varázsolni a sétálót, hogy legalább havonta félórára mi erzsébetiek is azt érezhessük figyelünk egymás véleményére és közösen intézzük közös ügyeinket.
 
A február 24-i napirend előtti témám:

A városvezetés nem ezt ígérte októberben, választási programjukban nem szerepelt a képviselői jogok szűkítése, az előterjesztők nélküli napirendi egyeztetések, a valós, szakpolitikai munka helyett öt perc alatt lezavart bizottsági ülések.  Programjukban nem szerepelt, hogy ezeknek a kiüresített bizottságoknak a munkájában csak a győztes koalíció pártjai vehetnek részt, hogy képviselői kérdésekre nem reagálnak vagy csak hiányos, konkrét információkat nélkülöző válaszok érkeznek.   
 
Mi betartjuk az ígéreteinket, várjuk tehát az érdeklődőket csütörtökön félkettőkor a Városháza elé, jöjjenek és mondják el véleményüket, mert mi hallgatunk egymásra!
 
A Lehet Más a Politika Pesterzsébeti helyi csoportja nevében:
Mach Péter
önkormányzati képviselő

 

Szólj hozzá

politika fidesz önkormányzat demokrácia pesterzsébet részvételi demokrácia részvétel lehet más a politika lmp mach péter