2011. már 30.

Nekünk fontos a véleménye!

írta: Mach Péter
Nekünk fontos a véleménye!

Kedves árokásó polgártársam,

sikerült megfejteni, hogy a micropoll rendszert miképp lehet átjátszani, sajnos nem nehéz. Ezért nem alkalmas például helyi népszavazások lebonyolítására sem, ezért használtuk csupán figyelem felkeltésre, arra hogy az együttműködés a kooperáció és a mások véleményének fontosságát megmutathassuk.

 

Státus a Hacker kultúrában, közösségben
Ehhez hasonlóan, amikor a hackerek szabályai szerint játszol, megtanulod, hogy az alapján kapod a jó pontokat, hogy mások mire tartják a szakértelmedet (addig nem vagy igazi hacker, amíg nem a többiek hívnak annak). Ezt a tényt elhomályosítja az a kép, ami a hackelést magányos munkának tünteti fel, valamint az a hacker körökben elterjedt nézet, miszerint a büszkeség vagy az, hogy mások mit gondolnak, nem lehet a motiváló tényezők része.

Egészen pontosan, a hackerség az, amit az antropológusok ajándék kultúrának neveznek. Nem az által szerzel egy ilyen társadalomban hírnevet, hogy elnyomsz másokat, azzal sem, hogy szép vagy, vagy olyan dolgokat birtokolsz, amikért mások áhítoznak, hanem azzal, hogy adsz. Másokra áldozod történetesen az idődet, a kreativitásodat és a szaktudásod gyümölcseit.
Szólj hozzá