2011. sze 11.

A forró ősz pesterzsébeti nyitánya

írta: Mach Péter
A forró ősz pesterzsébeti nyitánya

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban”, - ezért pénteken egy órás demonstrációt szerveztek a Pesterzsébeti városháza épülete előtt a Pesterzsébeti Szociális és Gyermekvédelmi Központ Családsegítő Szolgálata dolgozói, - miután megtudták, hogy szeptembertől a munkába járáshoz adott BKV bérletet is megvonták tőlük.

S hogy mi történt addig:
- szeptember 5-én megalakult a sztrájkbizottság
- szeptember 8-án, két órás figyelmeztető sztrájk volt
- szeptember 9-én reggel 8-9 óráig újabb demonstrációt tartottak a polgármesteri hivatal előtt.
 
A péntek reggel nyolc órakor kezdődő tüntetésen megjelent Szabados Ákos polgármester, és ígéretet tett, hogy a bérletet ismét megkapják azok, akiknek a munkavégzéséhez ez szükséges.
Ha lassan és az utolsó utáni pillanatban is, de a Hivatal a kooperáció, az egyeztetés útját választotta. Riszpekt érte, de nagyobb riszpekt a munkájuk eredményes és minőségi ellátásáért aggódó és ezért határozottan fellépni is kész munkavállalóknak.
 
Köszönet a kiállásért!
 
Egyetlen halk megjegyzés: ha valóban ekkora problémát okoz a dolgozók munkavégzéséhez szükséges utazási költségtérítés kifizetése, akkor a városvezetőket sem szükséges a hivatali gépjárművekkel teniszedzésre vinni és egyéb magánutakra használni azokat. Nyilván demagóg észrevétel: ha szűkös az eklézsia, akkor illik a vezetésnek is önmérsékletet tanúsítani.
 

 www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/4040-a-pesterzsebeti-varoshaza-eltt-tuentettek-a-csaladsegit-szolgalat-dolgozoi

 

A forró ősz megkezdődött, a kormány és a pesterzsébeti városvezetés a gazdasági válság okozta problémákra a legegyszerűbb választ adja: a kiszolgáltatott, érdekeit  eredményesen képviselni nem tudó rétegekkel fizetteti meg az árát.
 
Az Ökopolisz Alapítvány szakmai konferenciát rendez "Ökopolitika és munkavállalói jogok a XXI. században" címmel. A rendezvény célja, hogy megmutassa, milyen ökopolitikai válasz adható a jelenlegi gazdasági és munkaerő-piaci válságra, és ez milyen kapcsolatban áll a munkavállalói jogokkal.
 

 

 

Szólj hozzá

megvonás megszorítás sztrájk munkajog d days