2011. dec 09.

Megszűnik a Pince Ifjúsági Iroda

írta: Mach Péter
Megszűnik a Pince Ifjúsági Iroda

Döntött Pesterzsébet képviselő-testülete: nem támogatta a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság módosító javaslatait: megszűnik a Pince Ifjúsági Iroda, a Nagy Győri István utcai Központ bezárásáról pedig a költségvetés elfogadásakor jövő januárban vagy februárban dönt majd a testület, ez folyosói pletykák szerint annyit jelent, hogy a telet még a megszokott helyen töltheti a nyugdíjas klub és várhatóan tavasszal szűnik meg központ ha nem talál forrásokat (főleg ha nem is keres) a városvezetés annak megmentésére.

 

 

Az eredeti előterjesztéssel kapcsolatban három pontról vitatkoztak a képviselők:

- Az adomány raktár bezárását néhányan csak akkor támogattuk volna ha a hivatal előkészíti az új helyszínt, annak kialakításának költségvetését elkészíti és értékesíteni vagy egyéb célokra tudja használni az épületet.

- A Nagy Győri István utcai Központ bezárása, erről jóval rövidebb vita zajlott ugyanis a többségi frakció bejelentette, hogy nem támogatja idén, hanem jövőre év elején szeretné újra napirendre vetetni.

- A Pince Ifjúsági Iroda bezárásáról. A vita során a polgármester és a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökasszonya (mára a kerület alpolgámestere) határozottan kiállt a Pince bezárása mellett. A FIDESZ-frakció 5 perc szünetet kért és megtárgyalta azon módosító indítványomat, hogy a Pincéről is a Nagy Győri Központtal kapcsolatos döntéssel egyidőben határozzon a testület (több pályázat elbírálása történhet meg addig, amely a Pince megmentését jelenthette volna), a többségi frakció azonban ezügyben Juhász Lajosné konzekvens álláspontját támogatta a végén: lebontani az intézményrendszert gyorsan és határozottan. 

Az előzetes igértek ellenére a hivatal előterjesztése alapján a Demokratikus Koalíció-FIDESZ parlagfű-koalíciója megszavazta a Pince bezárását.

A bezárást támogatták:

  • Nemes László    Demokratikus Koalíció
  • Szabados Ákos    MSZP
  • Bánó Miklós    FIDESZ-KDNP
  • Fekete László    FIDESZ-KDNP
  • Juhász Lajosné    FIDESZ-KDNP
  • Kaiser György    FIDESZ-KDNP
  • Marton Sándorné    FIDESZ-KDNP
  • Pálfi László    FIDESZ-KDNP
  • Rostagni Attila    FIDESZ-KDNP
  • Dr. Vas Imre    FIDESZ-KDNP

Földesi Gyula a kerület lemondott alpolgármestere nem szavazott, mint a javaslatot novemberben nem támogató, a Pince megmaradását ígérő városvezető aprócska gesztusa kiegészült azzal is, hogy ő javasolta azt a frakciószünetet amit a döntés elhalasztásának megvitatására kértek ki.

Szólj hozzá

fidesz pince lehet más a politika xx. kerület demokratikus koalíció