2011. dec 22.

December 23: Kossuth tér

írta: Mach Péter
December 23: Kossuth tér

Kedves pesterzsébeti polgárok, lokálpatrióták és demokraták!

December 23-án egy nappal karácsony előtt a kormánypárt olyan törvényeket fogad el stikában, amik egyenként is komoly veszélyt jelentenének a demokráciára, együtt pedig elfogadhatatlanok! A kormánytöbbség a gazdasági válságra adott válaszok, működőképes gazdaságpolitika kialakítása helyett saját hatalmának megőrzését tartja elsődleges céljának. Ezt nem hagyhatjuk!

Magyarország rossz irányba halad, kormánya alkalmatlannak bizonyult a kooperációra és nemzeti összefogáson alapuló válságkezelésre.
 
Mondjuk el,  hogy mit gondolunk a országunkban folyó dolgokról. Világossá kell tennünk Orbán Viktor számára, hogy nem kapott felhatalmazást a parlamentáris demokrácia, illetve az ország és az emberek szuverenitásának veszélyeztetésére.
 
Itt az idő, hogy szembenézzünk magunkkal, az eddigi cselekedeteinkkel.
Menjünk el a Kossuth térre az Ország Háza elé és tegyük meg, amit meg tudunk tenni.
 
Magyarország bóvli kormánya, az Orbán Viktor és Matolcsy György által vitt katasztrófapolitika egyenes következménye az a hír, amely szerint már a második  nemzetközi hitelminősítő intézet is bóvli kategóriába rontotta a magyar adósság-besorolást. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik minden választópolgár számára, hogy Orbán és Matolcsy hepciáskodása az EU-val és az IMF-el forint tízmilliárdokban mérhető kárt okoz az országnak. A dilettáns módon összerakott és törvénytelenül vagy alkotmányellenesen elfogadott törvények sora nem is vezethetett máshova, mint a magyar gazdaságpolitika totális csődjéhez és teljes bizalomvesztéséhez. Az elhibázott egykulcsos adó megtartása, sőt esetleges betonba öntése miatt az Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa rövid időn belül 1 százalékponttal emelte az alapkamatot, az infláció az 5 százalékot ostromolja, a gazdaság várhatóan jövőre ismét recesszióval küzd, a forintárfolyam pedig a mainál is nagyobb szakadékba zuhanhat.
 
Ebben a helyzetben egyértelmű, hogy csak a bóvli gazdaságpolitika befejezésével és a már elfogadásakor megbukott 2012-es költségvetés újratervezésével lehet megtalálni a kiutat. Ehhez, ha lehet, még az idén nemzeti megegyezést kell létrehozni a kormány, a parlamenti pártok, az MNB, valamint a munkavállalói és munkaadói érdekképviseletek között.
 
Ehelyett a kormánytöbbség csak saját hatalmának megmentésével foglalkozik és az alábbi törvényjavaslatokról dönt 23-án a Parlament:
- A Jegybanktörvénnyel a Fidesz megszünteti az utolsó kormánytól független állami intézményt, lehetőséget biztosít a jegybanki tartalék elkótyavetyélésére.
- A Stabilitási törvénnyel bebetonozza az egykulcsos adót, és a saját pártkatonáikkal feltöltött Költségvetési Tanács kezébe vétójogot ad a költségvetést illetően.
- A Házszabály módosításával, akár 1 órával a szavazás előtt teljesen átírhat, illetve 6-szor egy évben vita nélkül fogadhat el törvényeket.
- A Felsőoktatási törvénnyel bezárja az egyetemek kapuit több tízezer tudásszomjas diák előtt.
- Az új Választójogi törvénnyel egy olyan aránytalan rendszert hoznak létre, amiben a Fideszt 5%-al kell legyőzni, hogy valaki ugyanannyi mandátumot szerezzen, mint ők. Ez a választójogi rendszer átírná a történelmet, hiszen ha 2006-ban eszerint zajlott volna a választás, már akkor is a Fidesz nyert volna, míg 2010-ben a mandátumok több mint 80%-át vitte volna.
 
Holnap találkozunk!
Mach Péter

 

Szólj hozzá