2012. jún 25.

Megoldódni látszik a szelektív hulladékgyűjtők ügye?

írta: Rita Örvényesi
Megoldódni látszik a szelektív hulladékgyűjtők ügye?

Közel egy év kellett ahhoz, hogy az LMP önkormányzati képviselőjelöltje, Mach Péter indítványozására végre a mi kerületünkben is elkezdjék bekeríteni a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. (Korábban Ferencvárosban és Kispesten is alkalmazták ezt a módszert.) A kerítés célja az, hogy az üvegek, flakonok, dobozok között pénzzé tehető hulladék után kutatók ne borogassák fel a konténereket. Ugyanis a borogatás után ott maradó üvegcserép és szemét balesetveszélyes és környezetromboló.

 

Az első körbekerített konténerek az Ábrahám Géza utca 103. számú ház előtt levő szelektív gyűjtőszigeten vannak. Állítólag folytatják a zártszelvényből viszonylag egyszerűen kivitelezhető korlátok elhelyezését.

Nagyon megörültem, amikor múlt pénteken Péter újságolta az első bekerített hulladéksziget hírét. El is határoztam, hogy ha arra járok, azonnal lefényképezem, s megosztom másokkal is a jó hírt...

Mélységesen csalódnom kellett, a kép magáért beszél...

IMG-20120625-00026.jpg

A kerítéssel ugyan minden rendben, a kukákat nem lehet többé borogatni. Nincs több üvegcserép, éjszakai csörömpölés... Van azonban szétdobált szemét. A helyiek lomtalanítási és építési hulladékot, háztartási szemetet hordanak a szelektív sziget mellé. Nos... hol van akkor az igényesség? A saját lakókörnyezetünk védelme? Ennyire egyszerű mindent a hajléktalanokra és a kukázásból élőkre fogni? Vajon hol a személyes felelősség?

Szólj hozzá