2012. júl 11.

Nem leszünk Simicska gyarmat, avagy hol tűnik el a pénzünk?

írta: Mach Péter
Nem leszünk Simicska gyarmat, avagy hol tűnik el a pénzünk?

2012-07-11 10.57.37.jpg2012-07-11 11.45.16_1.jpg

Az LMP az oligarchák ellen: figyelmeztető demonstrációt tartottunk a Simicska-birodalom kapujában a soroksári Közgép Zrt. székháznál.
 
Ma Fideszes oligarchák irányítják az országot; Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a gazdaságban és a törvényhozásban is élet...-halál urai.
 
Ezért demonstráltak ma az LMP aktivistái és országgyűlési képviselői a Közgép Zrt. épületénél. A demokrácia lényege nagyon egyszerű: minden hatalom a népé. Nem a pártok kampányát finanszírozó vállalkozásoké, nem az egykori pártpénztárnoké, párt közeli oligarcháké. Demokráciában, a választók felhatalmazásból kormányzó politikusok soha nem engedhetikát befolyásos vállalkozóknak a kormányrudat. Soha nem képviselhetnek magánérdekeket a közérdek helyett.
 
Ma Magyarország sajnos ebből a szempontból sem demokrácia. Orbán Viktor hiába mondta azt a 2010-es választás éjszakáján, hogy választók megdöntötték az oligarchák rendszerét: ekkor jött csak el az ő idejük. Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, a Fidesz két retteget milliárdosa a háttérből átvette az irányítást a gazdasági élet felett. Ma szinte mindenki, aki közpénzek elosztásáról dönt Simicska vagy Nyerges embere, legyen szó az állami cégek, az EU-s forrásokat elosztó fejlesztési ügynökség, vagy a közbeszerzések és a gazdasági verseny tisztaságát felügyelő intézmények vezetőiről. A Nyerges-Simicska akolból érkezett maga a fejlesztési miniszter is, de biztos, ami biztos alapon felvette főtanácsadónak Nyerges Zsolt testvérét. Most ők mondják meg, milyen törvényeket hozzanak, hogy ki kapja az állami megbízásokat. Így aztán nincs mit csodálkozni azon, hogy a Közgép és a Simicska-Nyerges tandem többi cége immár több mint 300 milliárd forint értékben kapott állami megbízásokat. Legyen szó útépítésről, vasútfelújításról, állami hirdetésről, mindent ők visznek. Hazugság azt mondani, hogy így legalább hazai vállalkozások kerül a pénz, hiszen a legtöbbször más, olcsóbban dolgozó magyar vállalkozásokat tesznek tönkre és az előző kormány által is preferált külföldi cégekkel dolgoznak együtt. A magyar állam ma az oligarchák állama. Nem a magyar állampolgárok közössége, csupán néhány milliárdos pénzszivattyúja.
 
Azért demontsráltunk, hogy a feje tetejéről a talpára állítsuk a demokráciát és visszafoglaljuk az országunkat. Véget akarunk vetni annak, hogy miközben újabb adókat és megszorításokat vezetnek be, addig számolatlanul öntik a milliárdokat a Simicska-Nyerges cégekbe. Hogy véget vessünk annak, hogy a választott képviselők helyett az oligarchák kormányoznak. Hiszen demokráciában minden hatalom a népé.

Szólj hozzá