2012. dec 04.

Átmegy-e a pótvizsgán a városvezetés?

írta: Mach Péter
Átmegy-e a pótvizsgán a városvezetés?

Bejegyzés alcíme...

potvizsga_felkeszules_1.jpg

Újra napirenden a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ügye Pesterzsébeten.

Néhány hónapja szakmai alázatból és konfliktus-kezelésből elégtelenre vizsgázott Pesterzsébet városvezetése.

„Unortodox" módon zajlott az igazgatóváltás az erzsébeti zeneiskolában: volt régi pályázat, új pályázat, aláírásgyűjtés, képviselő-testületi taktikázás és sok halogatás, nincs viszont a mai napig igazgató.

A képviselők többsége szerint az iskola pedagógusai, a szülők, az itt élők nem voltak képesek dönteni arról, hogy ki legyen az iskolaigazgató, ezért a testület nem volt hajlandó kinevezni azt a személyt, aki mind szakmailag alkalmas rá, mind pedig az iskola pedagógusai és a szülők elégedettek vele, és alkalmasnak tartották erre a posztra.

Most pótvizsgára bocsáttatott, csütörtökön dönt ugyanis a testület az ismételten kiírt pályázat alapján az új igazgató személyéről. Az intézmény volt vezetője már nem pályázott.

2012. október 4-ig egyetlen pályázat érkezett be. A pályázat megfelelt a jogszabályi előírásoknak, valamint a pályázati kiírás követelményeinek. A nevelőtestület egy elnökből és két tagból álló előkészítő bizottságot hozott létre.

Az előkészítő bizottság a hatályos jogszabályok szerint járt el, írásban bekérte a véleményeket és azokat csatolták a jegyzőkönyvhöz, megszervezték és levezették a nevelőtestületi és az alkalmazotti értekezletet. Az egyes fórumok jogosultjai a pályázatokról az alábbi véleményt alkották.

A Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a 2012. november 14-én megtartott nevelőtestületi értekezleten 45 főből 39-en voltak jelen. A szavazásra jogosultak száma 39 fő. A titkos szavazás eredménye: a 39 érvényes szavazatból 21 fő támogatta a pályázó vezetői programját (54%), 18 fő nem támogatja a vezetői programot, 46%.

Az alkalmazotti értekezleten 61 főből 46-an vettek részt. A szavazásra jogosultak száma 46 fő. A titkos vélemény-nyilvánítás során a 45 érvényes szavazatból a pályázót 17 fő, (38%) tartotta alkalmasnak az intézményvezetői feladatok ellátására, 28 fő nem tartotta alkalmasnak.

A pályázó nyilatkozott arról, hogy nyílt ülést kér.

Fentiek miatt a szülők, érdeklődő pesterzsébeti polgárok, a tantestület tagjai is részt vehetnek az ülésen és megismerhetik a döntést megelőző vita során felmerülő érveket és ellenérveket.

A pályázat anyaga tehát a honlapon, az értekezlet jegyzőkönyve az Oktatási, Kulturális és Sport Osztályon megtekinthető.

Bölcs döntést!

Szólj hozzá

oktatás politika közélet önkormányzat iskola pesterzsébet Lajtha László