2013. már 13.

Mi a cél? Minden gyereknek saját plázát!

írta: Mach Péter
Mi a cél? Minden gyereknek saját plázát!

Bejegyzés alcíme...

Latorcai-kártyát és saját plázát a pesterzsébeti iskolásoknak!

Avagy miért szeretnék vásárlói közösségbe csábítani a pesterzsébeti iskolásokat?

Az elmúlt évek megszorításainak a legnagyobb vesztese az egészségügyi a szociális és az oktatási szféra volt. Intézményi összevonások, létszámleépítések, a szolgáltatás színvonalának csökkentése, drasztikus megvonások a juttatások és segélyek terén, romló közétkeztetés.

2013 azonban a válság vége. Új időszámítás kezdődik: a városvezetés javaslata alapján a kerületben lakóhellyel rendelkező és kerületi általános iskolába járó gyermekek, valamint a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban részesülők körében egyszeri alkalommal Dr Card kártyát (a köznyelvben Latorcai-kártyaként ismert) oszt a kerület.

"Mint az üres Waynék, pénzből hatalmat,
hatalomból pénzt, semmi sem zavarhat
Mit dumál az az öreg indián, a pénz igenis finom!
Míg sütök egy pecsenéyt Démoclész kardján
Lekuporodhatsz egy száraz tó partján!

Nagy ívben leszarom az etruszk vázát!
Mi a cél? Mindenkinek saját plázát!
Mi a cél? Mindenkinek saját plázát!
Mi a cél? Mindenkinek saját plázát!
Mi a cél? Mindenkinek saját plázát"

A papírkártyák darabonkénti egység ára 300.-Ft/db + ÁFA, (381.-Ft) mely alapján az összes költség várhatóan 1.700.000.-Ft.

vásárló 1.jpgAz egyéni arculatú papírkártyák számos "hasznos" tulajdonsággal bírnak nemcsak hogy a szülők saját kezűleg tölthetik ki garantálva, hogy a szükséges adatok hibátlanul kerülnek fel rá, de még felkerülhet rá a teljes FIDESZ frakcióról készült PR fotó is. Arra a felvetésemre, hogy ekkora összegért chippel ellátott plasztikkártya is készíthető, mi szükség van a digitális adatrögzítés korában egy kézzel kitölthető papírkártyára az előterjesztő bölcsen azt válaszolta, azért mert ha papírból van könnyebb kitölteni. Amikor a kutyákat kötelező chippel ellátni, a gyermekeink védelmét biztosító egészségügyi kártyákat nem.

Ellenzéki felvetésre, hogy az Önkormányzat saját erőből jóval olcsóbban is elő tud állítani egy bankkártya méretű papírkártyát egy címerrel és néhány rubrikával érdemi válasz nem érkezett.

Kérdezhetnék a laikus olvasók, hogy miért van szükség szűk másfélmillió forint (számításaim szerint ugyanis nagyjából két-háromszázezer forint a kártyák tervezésének és előállításának valódi költsége) testületi hatáskörben történő elkótyavetyélésére, amikor azt kisebb nyilvánosság előtt is megtehetnék?

A válaszom az, hogy a döntés ennél komolyabb folymatokat indít el, a Dr Card kártya valójában egy komplex vásárlói kedvezményeket biztosító pontrendszert is tartalmaz. Ennek köszönhetően, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban részesülők a testület döntésének köszönhetően ezentúl akár 15% kedvezményben is részesülhetnek a Joydance Tánc-és Mozgásstúdióban, ahol olyan műfajok várják, mint társastánc, hip-hop, hastánc,a fitnesz terén pedig zumba ,fitball-pilates, valamint hatha jóga és kismamajóga. A hangulat garantált!

Iskoláskorú gyermekeink pedig 5% kedvezményben részesülhetnek a Buddha Castle-ban.

A pontrendszer azonban számos más előnnyel is jár, a kedvezményes intimtornától a kedvezményes taxitarifán át egészen a biztosítási ügynökjutalék csökkentéséig.

Szóval jól felépített vásárlói rendszerbe rángatják bele a kerületi iskolásokat és a rászorultakat, s mindezt közpénzből, az Ön adóforintjaiból és az enyémből.

A Dr. Card Kft tulajdonosi köre közvetve:

Magyar Miklósné és Gáspár Donát a Magyar Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság tulajdonosai.

Szólj hozzá

egészségügyi kártya Dr Card