2013. már 13.

Alkalmi parlagfű koalíció a hallgatás jogáért

írta: Mach Péter
Alkalmi parlagfű koalíció a hallgatás jogáért

Bejegyzés alcíme...

... álljunk össze, mint két kicsi lego
na figyu már, mondom mi a szitu...

Összenőtt ami összetartozik: ha dolgozni kellene a képviselőknek és a beszámoltatásuk kerül szóba, hamar egymásra találnak a Fideszes és MSZP-s bizottsági tagok.

legos 1.jpgÖn szeretné-e hogy képviselője beszámoljon a körzetében végzett munkájáról, a megvalósuló kezdeményezésekről, programokról? A pesterzsébeti polgárok a blogomon történt felmérés alapján igen.

S vajon a képviselők fontosnak érzik-e a részvétel intézményét? Fontosnak tartják-e hogy nekik bizalmat szavazó állampolgárok megismerhessék a közért végzett tevékenységüket?

Ha szeretné követni híreinket, érdeklik a kerületi friss információk: klikkeljen és lájkoljon minket a facebookon.

Az LMP egyik alapértéke a részvétel intézménye. Fontosnak tartjuk, hogy az állampolgárok ne csak közvetve, hanem közvetlenül is részt vehessenek a helyi döntéshozatalban. Ezt nagymértékben tudná elősegíteni az önkormányzat, és az önkormányzati képviselő, ha az állampolgár látná, hogy a körzetében milyen kezdeményezések, és programok indultak el, és valósultak meg az önkormányzati képviselője által. Ezt akkor tudná valóban érzékelni, ha a képviselők beszámolót tartanának munkájukról legalább félévente. Ezért nyújtottam be javaslatomat arról, hogy biztosítsunk lehetőséget a képviselőknek arra, hogy félévente beszámolhassanak az önkormányzat hivatalos honlapján.

blogos 3.jpgAz MSZP-FIDESZ parlagfű koalíció pedig nem tartotta fontosnak az önkormányzat átlátható működését, féltek a felelősségtől, attól hogy a kerület lakói megismerhetik tevékenységüket.

A pesterzsébeti helytartótanács ugyanis megismerve javaslatomat reszketni méltóztatott majd elutasította kezdeményezésemet.

Összenőtt, tehát ami összetartozik: ha dolgozni kellene a képviselőknek és a beszámoltatásuk kerül szóba, hamar egymásra találnak a Fideszes és MSZP-s bizottsági tagok.

Az elutasított javaslat (indoklással innen letölthető):

Határozati javaslat:

Az Informatika és Média Bizottság

1. Úgy dönt, hogy az önkormányzat hivatalos honlapján felületet biztosít az önkormányzati képviselők számára, hogy félévente beszámoljanak körzetükben illetve a kerületben végzett munkájukról, kezdeményezéseikről és javaslataikról.

2. Utasítja a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja!

S akik megijedtek saját választóiktól, a kerületi polgároktól és nem szavazták meg a kezdeményezést:

Kaiser György elnök Fidesz
Pálfi László Fidesz
Nagy Mátyás Zoltán MSZP
Buzgóné Horváth Eszter Fidesz

Szólj hozzá

mszp fidesz beszámoló lego Pálfi László Kaiser György Nagy Mátyás Zoltán Buzgóné Horváth Eszter