2013. máj 16.

Pesterzsébet nem hagyja magát!

írta: Mach Péter
Pesterzsébet nem hagyja magát!

Pesterzsébet képviselő testületi ülésén téma volt a trafikmutyi és a rezsicsökkentés egyaránt. A FIDESZ frakció tartózkodása miatt azonban a képviselő testület nem támogatta, hogy a kerület kérje a kormányt, segítsen polgárain és tovább csökkentse a megélhetési költségeket.

Fidesz-kuss.jpgA trafikügy hullámai elérték Pesterzsébetet is. A nemzeti dohánybolt pályázatán győztesek névsora nyilvános, párt- és egyéb kötődéseik pedig folyamatosan kerülnek nyilvánosságra.

A trafikmutyival kapcsolatos nyílt leveleimre először Földesi Gyula pesterzsébeti képviselő írásban, majd Dr. Vas Imre alpolgármester szóban válaszoltak. Válaszuk alapján joggal reménykedhetünk benne, hogy Pesterzsébeten nem történt a szekszárdihoz hasonló egyeztetés.

A trafikügy – és az hogy egyik kerületi országgyűlési képviselője az előterjesztője a mutyi törvénynek - ennek ellenére sarokba szorította a helyi FIDESZ-t is a kerületben.

A frusztrált, ideges, a testületi ülést többször is megszakítva frakció szünetet kérő többségi képviselőcsoport egyrészt példát statuált és megmutatta ki a kerület vezető ereje még ma is (négy órás várakoztatás után hazazavarta az évtizedek óta a kerület közművelődésért dolgozó pályázókat), másrészt bevetette a rezsicsökkentés csodafegyvert.

energia_villanykorte_aramar1301.jpgJavaslatuk vitája során azonban kiderült csupán a trafikmutyiról szeretnék elterelni a figyelmet, a kerület polgáraiért nem hajlandóak tevőlegesen fellépni. Cserbenhagyták a kerületi lakosságot és a valódi problémák megoldása helyett csupán annak megvitatását tartották fontosnak, hogy ki a nagyobb gengszter a Bajnai-Gyurcsány vagy a Simicska-Orbán páros .

A többségi frakció ugyanis az üres lózungokkal telerakott értelmetlen nyilatkozathoz egyetlen módosítást sem támogatott.

  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogattak további gáz- és áramdíjcsökkentéseket.
  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogatták, hogy a multik helyett nemzeti kenyér és tejboltok, illetve nemzeti zöldségpiacok árusítsák az alapélelmiszereket.
  • A FIDESZ frakció tagjai nem támogatták az elszámoltatás megkezdését, az alapvető élelmiszerek és a rezsi ÁFA-nak csökkentését.
  • A FIDESZ frakció nem a kerületi polgárokért, hanem saját hatalmának megmentéséért küzd.

Bár meggyőződésem hogy a törvényekkel ideiglenesen szabályozott rezsicsökkentés hosszú távon az árak elszabadulását és a szükséges fejlesztések leállítását jelentik és ehelyett az energetika korszerűsítési pályázatok elindítása és komplex kezelése lehet a valódi megoldás, az hogy a kerületi FIDESZ semmilyen koncepcióval nem rendelkezik a probléma kezelésére megdöbbentő.

Az élelmiszerválságra a helyi gazdaságok és a lokális közösségi kereskedelem, a termelői piacok és közösségi kertek nyújthatnak megoldást helyi szinten, nem a kormány által kiemelt partnerként kezelt multik.

Ezért kell valós alternatívát nyújtania a narancsuralmi rendszert felváltani kívánóknak mind országos, mind helyi szinten.

Ezért kell megmutatni, hogy lokálpatrióta, a szolidaritást értéknek tekintő közössége mást akar. Pesterzsébet élhetőbb és szerethetőbb kerületté alakulhat ugyanis át az itt élő környezettudatos polgárok összefogásával.

Mert Magyarország és azon belül Pesterzsébet nem hagyja magát!

Szólj hozzá

trafik FIDESZ rezsicsökkentés trafikmutyi Dr Vas Imre