2013. sze 21.

Zöldlámpát kaphat a Duna-part rekonstrukciója

írta: Mach Péter
Zöldlámpát kaphat a Duna-part rekonstrukciója

Cam_12_R.jpgJövő héten eldől megkezdődhet-e Pesterzsébet elkövetkező évtizedeinek legfontosabb fejlesztése. Három éve a javaslatomra került be a kerület négyéves gazdasági programjába a Duna-part rekonstrukciója és egy rekreációs övezet kialakítása.

Szeptember 26-án dönt a fővárosi közgyűlés a kerületi önkormányzatok számára város rehabilitációs programok támogatására kiírt TÉR KÖZ pályázatról. A kerület a Pesterzsébeti Hullám csónakházak szabadidős és turisztikai célú komplex fejlesztésére és szerves gyalogos összeköttetésének kialakítására nyújtott be pályázatot.

ACCamera_11_R.jpgA Duna-part rekonstrukció pályázata– bár néhány ponton változást igényel - az elkövetkező ciklus legfontosabb fejlesztési területének a megkezdését jelenti és döntően befolyásolja Pesterzsébet fejlődését, biztosítja a zöld fordulat alapjait.

 

A pályázat létrejötte fontos üzenettel bír:

  • Amikor a kerületi pártok képviselői és a városvezetés hajlandó az itt élőkért a kooperációra, akkor Pesterzsébet sikerre van ítélve.
  • Amikor nem a javaslatot tevő pártállása, hanem az ügy válik fontossá akkor Budapest leggyorsabban leszakadó peremkerülete számára is esély mutatkozik a felzárkózásra.

Folytatás itt elplvasható.

Szólj hozzá

Duna-part TÉR KÖZ csónakházak